sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Projektina: Scarecrow (vaihe 2)

Viikonlopun aikana sain työstettyä aika hyvin Scarecrowin paitaa, joten pistetään päivitystä siitä~

Löysin tämän kivan pellavakankaan jo joskus syksyllä Jättirätistä eikä se ollut hinnallakaan pilattu. Punainen kangas on hieman syvempi sävyltään kuin piirretyssä, mutta taidan muutenkin tehdä asusta kokonaisuudessaan synkemmän sävyisen, joten melkein verenpunainen paita? Plussaa!

Ompelin tarkoituksella liian ison paidan, koska en usko Scarecrowin asun olevan kuin kokoon ommeltu kokonaisuus, joka ei istu kunnolla ylle ja sitä pitää paikoilleen vyö yms. Toivoisin myös voivani korostavan hoikkuuttani vyöllä ja irtohihoilla, jotka kiristää väljän paidan paikoitellen.
Vaikka paita on ihan liian iso minulle, minusta sitä ei ole vaikea pitää päällä, joten voisi sanoa sitä olevan mukava käyttää. Vietinkin yhden iltapäivän se päälläni :'D

Kun paita oli kyhätty kokoon, otin sakset ja revin (ei siis leikata) siihen muutaman reiät. Nämä reiät tulen parsimaan umpeen.  Mitä rujompi repeämä, sitä parempi.

Värjäys on epäilyttävän näköistä. Rokka auttamassa.Värjäyksen tein tekoverellä ja muutamilla kangasväreillä. Siitä ei voi oikeastaan sanoa kuin, että teen nämä hyvin sattumanvaraisesti. Välillä väri on vahva, välillä ei. Heitän kerroksen roiskimallla ja annan sen kuivua ennen kuin teen uuden seoksen ja työstän uuden kerroksen. Sain tähän menneessä tehtyä noin 4 kerrosta ja pidän tuloksesta. Aion kyllä tehdä vielä tummimmat likaläikät, kunhan saan hankittua mustan kangasvärin murtamaan ruskeaa väriä.

Tässä välissä ompelin myös osan repeämistä umpeen ja hetken mielijohteesta ompelin ristikuviot kaulukseen. Ne tulee olemaan pääosin maskin alla, mutta ne voivat olla kiva yksityiskohta, joka voi näkyä maskittomissa kuvissa.

Repeämät ommeltu umpeen
 
 

Seuraavalla kerralla hieman lisää paidasta ja maskista <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti