keskiviikko 4. huhtikuuta 2012

Projektina: Valtiel (vaihe 1)

MASKI

 
Maskista tehty nyt ehkä 20 %

Minulla on ennestään vanha huono styroksipää, joten se päätyi maskin päälaen mallinukeksi.  Raahasin tavarat suihkuhuoneeseen (joka on kotopuolessa ihanan iso juuri tällaista varten) ja levitin sanomalehdet lattialle. Vanhaan 3 litran ämpäriin hiukan vettä ja 3 euron kipsisidepaketti auki. Ja eikun asettelemaan palasia.

Itse puolitin melko leveän nauhan, koska 10 cm on turhan leveä esim kasvoissa, joihin pitää jättää silmille, nenälle ja suulle aukot. Sidettä ei kannata kuin nopeasti kostuttaa ja suoraan siitä asettelemaan palasia mallinuken päälle. Itse pistin nuken päälle muovipussin, jotta irrottaminen olisi piirun verran helpompaa.

Päästä halusin varmistaa että päälaki on vahva ja tulee tehtyä ensin. Joten kasvojen kohdalla on vielä hyvin heppoinen ja hyvin liikkuvainen kangas/sideverkko. Kuvasta näkyy hyvin kuinka leuka-osa ihan roikkuu vapaana. Päälaessa oli ehkä paikotellen kaksi kerrosta kipsisidettä, miten sidettä nyt riitti yhden paketin verran. Muuten laitoin hepposta sidettä erikeepperillä tasottamaan "koloja".

Kun maski oli saanut kuivua päätin heti kokeilla miltä maitokumi tulisi näyttämään. Lopputulos oli sen verran rohkaiseva, että päätin jopa pikkaisen hätiköiden verhota koko päälaen lateksilla, eli tällä hetkellä päälaki on jo kokonaan tehty ensimmäisen vaiheen osalta kun taas kasvot ja leuka on juuri ja juuri aluillaan. Olen kuitenkin hyvin tyytyväinen tämän hetkiseen tilanteeseen ja jatkan työtä kunhan saan lisää kipsisidettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti