perjantai 6. huhtikuuta 2012

Projektina: Valtiel (vaihe 2)

ARVET

Koska pääsiäinen tuli ja esti minua menemästä apteekkiin ostamaan lisää kipsisidettä, ja minä halusin tehdä jotakin cossin hyväksi...päätin harjoitella arpien tekemistä.

Tämä ei saata kuulostaa mitenkään erikoiselta. Kaikkea uutta harjoitellaan, mutta tämä oli minulle myös eräänlaista siedätyshoitoa. Minä nähkääs pelkään haavoja siihen pisteeseen asti, että en voi katsoa K-15 elokuvia, jos siinä on ronskia haavoja (katkaistaan pää ja veri roiskuu jne). En kilju tai valittele, vaan minut valtaa fyysinen pahoinvointi, heikotus...voin jopa pyörtyä. Suurimman osan ajasta nauran tälle heikolle piirteelle, mutta toisinaan minua harmittaa se aivan suunnattomasti.

Joten tämän harjoitus toimi kahdella tavalla. Yritän harjoitella materiaalien käyttöä ja yritän oppia sietämään haavoja (feikki tai ei) edes hieman paremmin. Ainakin nyt tuntuu siltä, nyt kun teki harjoituksen, että kiehtoo enemmän se maskeeraus ja sen tasot kuin muistaisi tuijottaa itse haava ja nähdä-- noh, haavan.

Käytin 3-D geeliä arven reunojen luomiseen ja tähän ensimmäiseen vaiheeseen meni eniten aikaa kun lämmitin geelin juoksevaksi. Nyt tiedän uhrata siihen lisäminuutteja. Sen lisäksi tiedän nyt että geelin pitää antaa lämmetä kunnolla, muuten se jäähtyy heti paakkuina iholle eikä se ole kauniin ja siistin arven näköinen. Kun geeli on jäähtynyt maalasin heti punaisen pohjan arpeen. Vuorottelin punaista ja ruskeaa kunnes tuli tarpeeksi tummaksi ja erityisesti annoin voimakkaammat sävyt reunoihin. Myöskään ei kannata tehdä liian tasaiseksi väritykseltään, sillä silloin haava on tosi tylsän näköinen eikä elä. Pitää myös muistaa laittaa sävyä arven reunojen sisäseinämään luomaan tulehtuneisuutta.


Oman säväyksen loin arpiin ihan kahdella todella simppelillä lisäjutulla. Toinen on niin yksinkertainen kuin kajaali. Piirsin sillä reunat ja tummat kohdat. Itse käytin ruskeaa, koska pidän mustaa ehkä hieman radikaalina, mutta toisaalta voisin joskus koettaa sitä ja pistää sen ja ruskean erot tänne kuvana. Toinen lisäosa oli tekoveri. Kevyesti painelee kosteita alueita ja taas: haava on uskottavampi. Valtielin haavat lienee vanhat ja kuivuneet, mutta uskoisin että tihkuva veri voisi olla mahdollista. 

Eipä muuta tällä erää!

Haavojen tekeminen oli yllättävän hauskaa, vaikkakin kerran minun piti istua hetken hiljaa ettei tullut huono-olo : DD


Lopputulos.
Pahoittelut ettei kuvassa näy tekoveren kiiltoa ja muutenkin tosi laimea kuva : /

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti