perjantai 3. elokuuta 2012

Projektina: Raistlin (vaihe 1)

Kankaita <3

Tykkään valtavasti kankaista, mutta en ompelusta. Olen kai tämän jo ennestään sanonutkin, mutta urgh. Ompelu on minun inhokkivaihe koko cossiprojektissa.

Eli varsin lyhyesti tähän asti tapahtuneesta.

Löysin ihanan punaisen kankaan itse kaapuun. Se poikkeaa aika paljon siitä punaisesta, jota näkyy useimmissa Raistlin -cosseissa ja se hieman huolestuttaa. Toisaalta olen todella iloinen, kun satuin  löytämään tämän edullisen kankaan (4 e/m). Kuvassa väri ei ole oikea, pahoittelut. Oikeasti se on punaisempi ja olin todella pettynyt kun siirsin kamerasta kuvat koneelle. Kamerassa värit näyttivät olleen suhteellisen hyvin kunnossa, mutta väriasetukset on mitä on.  Kangas ei ole noin väritön, mutta en kutsuisi sitä ollenkaan kirkkaan punaiseksi. Enemmänkin kangas on haalistuneen punainen, jossa on läsnä tiettyä oranssin sävyä. Mieleeni tulee kangas, joka on alunperin ollut peruspunainen, mutta sitten haalistunut ja kulunut, kun aurinko, sateet ja muu kulutus ovat rasittaneet kangasta.

Toinen kangashankinta oli oikeastaan heräteostos. Kävelin korin ohi, jossa ilmoitettiin "nahan palat 15 e/kg". Pysähdyin katsomaan ja löysin paljonkin kivoja pikkupaloja. Jotkut olivat todella säälittävän kokoisia, joten jätin ne armotta pois ja mukaani lähti neljä palasta. Ne eivät todellakaan ole isoja. Pienin on kai sen kokoinen, että lävität kämmenesi ja siinä se suunnilleen onkin. Otin neljä eri väriä: musta, tummemman ruskea, vaalean ruskea ja beige. Näille kankailla ajattelen tekeväni pieniä ykstyiskohtia, ehkä pussukoita ja laukkuun läpän peittämään vetoketjun.
Pukua olen nyt ommellut niin että kaapu on keskivartalon suhteen tehty viimeistelyä vaille. Ompelin myös toisen hihan, kirosin ja päätin jättää korjauksen tuonnemmaksi. Olin vahingossa ommellut ylimääräistä samoihin. Hassu olo, kun pitäisi tehdä väljä kaapu ja murehdin koko ajan ettei puku ole tarpeeksi tiukka. Melkeinpä jonkin ylipitkän unipaidan näköinen ilman vyötä, että oikein hävettää. Vyön kanssa on jo niin paljon paremman näköinen.

Ei kai tässä mitään muuta tältä erään. Oh, Rokka keksi Xemnas-takkini sopivan hänen arvolleen ja lysähti sen päälle syömään kenkäherkkua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti