torstai 2. elokuuta 2012

Suunnitteluvaiheista

Tänään ihan pohjintaa omista tavoistani miten aloitan puvun tekemisen ja ikuisuusprojekti potkaistaan käyntiin.

Ihmiset aina puhuvat kuinka etsivät referenssikuvia puvusta, josta ovat kiinnostuneet,  jopa päättäneet tehdä tämän. Minä noudatan tätä kaavaa myös, ellei sitten minun kymmenistä tuhansista kuvistani jo löydä tarpeeksi materiaalia tutkittavaksi. ( kuvien hamstraaminen on kivaa : D)

Sitä en tiedä kuinka moni sen jälkeen kaivaa paperia esiin ja piirtää asun, hahmon, yksityiskohtia... Minä en nyt puhu kaavoista. En osaa kunnolla käyttää sellaisia, vaan saatan kaivaa kaapista samankaltaisen vaatekappaleen ja tuijotan sitä otsarypyssä. Minun piirtämisen tarkoitus lienee selvittää mitä kaikkea puku sisältää, pohdin miten palat toimii, miten saan puvun päälle ja pois, mihin tungen vetoketjun jne. Tällä tavoin yritän kai ymmärtää millaisen projektin olen ottanut vastaan.

Heittäisin mielelläni kunnon suunnitelmakuvia, mutta ne tuoreimmat ovat toisella puoleen Suomea. Vanhat lienevät muiden papereiden joukoissa ja niihin en uskalla koskea nyt. Minua ei sen jälkeen näkyisi koneella muutamiin tunteihin. Piirtäjät varmasti ymmärtävät.

Mutta tämä asia tuli mieleen, kun otin taas esiin paperia sellaisella asenteella, että on aika luonnostella uusin suunnitelma. Kyseessä oli ensimmäinen luonnos,( yleensä pieni n. 5 -15 cm) kokokuva puvusta. Tässä puvussa oli se hieman erikoista että yhdistelen erilaisia versioita yhdeksi kokonaisuudeksi joka minua mielyttää ja koen kaikista käytännöllisimmäksi. Niin cossaajana minulle itselleen kuin hahmolle. Selitän siitä eteenpäin mentäessä.

RAISTLIN

Fantasiakirjallisuuden yksi ikoni, jos minulta kysytään. Luulisin, että hänestä on lähtöisin erikoiset velhot ja pahus soikoon, mikä hahmo hän onkaan. Dragonlance on muuten melko keskinkertainen kirjasarja, mutta minä rakastan tätä kyynistä ja sairaalloista hahmoa niin paljon, että olen lukenut kirjat useaan otteeseen yksin hänen esiintymisien vuoksi. Jos ette tunne hahmoa, lukekaan alkuperäinen trilogia. Suosittelen tämän hahmon vuoksi. Moni ei muista häntä, mutta kun joku tuo keskusteluissa hänet yhtäkkiä mukaan jonkin mutkan kautta, lähtee käyntiin  "OMG Raistlin!" hehkutus.

Miksi haluan tehdä puvun. No se on Raistlin(!) ja tämä on se minun ikuisuusprojekti... Minua on jo jonkin aikaa harmittanut kun en ole saanut niskasta kiinni tehdäkseni asun. Alunperin minun piti tehdä tämä jo kai 2009. Suunnittelimme kaverin kanssa että minä tekisin mustan Raistlin ja hän velhon oppilaan Dalamarin (on muuten niin loistava puku kaverille). Kaveri sai tehtyä asun, mutta minä en, koska musta sametti oli liian kallista niin isoon asuun. Nyt sitten näin taas kaverini Dalamar cossissaan ja iski valtava tarve tehdä asu. Tosin haluan tehdä punaisen Raistlinin, koska silloin herra oli parhaimmillaan.

Asusta löytyy montaa versiota ja itse kirjoissa kuvaus on tarpeeksi tarkka, mutta jättää silti varaa tulkinnoille. Minä olen selaillut montaa erilaista versiota (kirjan kannet, sarjikset, animaatio (urgh)) ja noukkinut erilaisia ominaisuuksia yhdeksi kokonaisuudeksi.

kuulakärkikynä, noin 3 min luonnokset kumpainenkin kuva

Tärkeintä minulle oli se seikka, että Raistlinin kaapu ei olisi niin pitkä kuin hänelle usein piirretään. Mies on fyysisesti hyvin heikko, sairaalloinen ja helposti uupuva, joten miksi vaikeuttaa elämäänsä ylipitkällä kaavulla, jos kerran joutuu paljon matkustamaan. Lyhyt kaapu on paljon käytännöllisempi ja siten ns. matkakaapu on minun valinta.  Sama juttu koskee hihoja, joskin se saa minut miettimään mitä teen hänen hopeatikarin kanssa (pitäisi olla hihan kätköissä). Harteilla olevan "viitan" teen irralliseksi ja edestä avoimeksi helpottamaan käsien liikettä. Raistlinin luulisi myös sitä arvostavan.
Muuten tämä minun versio noudattaa melko vahvasti klassista käsitystä miltä herra velho näyttää. Sauvasta haluisin kyllä pikkaisen ronskimman, kuin puu ja metalli olisivat sulautuneet yhteen jne jne. Minun on vaikea selittää sitä näin tässä. Annan kuvia sitten.

jotakin pientä tavaraa keräillään vyötärölle roikkumaan. kunnon velho rahaa paljon tavaraa!


Milloin Raistlin? Eh...ehkä Traconiin. Sopisi sinne. Ja nyt kun kerran Equalistit eivät toteudu eikä Storm Shadow. Suuri sääli : (

Oh, päivitän Lokista luultavammin vielä tämän viikon aikana. Avengers -ryhmämme on tulossa Traconiin ja minä olen heidän rakas vihollinen ; )


2 kommenttia:

 1. Mulla ei ihan yhtä hyviä luonnoksia ole kuin sulla, mutta oon kanssa huomannut sen, että jos cossattavan asun piirtää paperille ensin, se helpottaa huomattavasti asun tekemistä! Minun luonnokseni tosin joutavat roskiin suht nopeasti ^^"

  Toivottavasti Raistlin valmistuisi Traconiin ja Dalamar tulisi myös sinne, se olisi hieno parivaljakko : )

  Ja odottelen innolla Loki-päivitystä!
  ~dessu

  VastaaPoista
 2. Loki päivitys tulee kun saan yläosan tehtyä siihen pisteeseen, että hihat pitää seuraavaksi kiinnittää~

  Min tykkään minun tuherruksista sen verran, että ne jää aika hyvin talteen. On myös hyviä muistiinpanoja hahmosta ylipäätään fanartin saralla, jos haluaa virkistää muistiaan : D

  Pitääpä kysyä tuleeko Dalamar parikseni Traconiin vai ei :o jos ei nyt, niin johonkin coniin varmasti!

  VastaaPoista