perjantai 10. elokuuta 2012

Projektina: Raistlin (vaihe 2)

I'm a wizard!
What?
A wizard!

Toisin sanoen päivitystä Raistlinista. Aloitetaan vaikka kaavusta. Minulla ei ole antaa kuin kuva valmiista ompeleesta, sillä otin siskon kameralla keskeneräisestä kaavusta kuvat ja nyt kamera on kuvineen Ruotsissa. Toisaalta kaapu on itsessään hyvin simppeli vaatekappale, josta voi kertoa suunnilleen sen, että otin vain epämääräiset mitat vanhasta cossistani (Xemnas) ja ompelin todella löysän vaatekappaleen, joka ylettyy puoliväliin sääreen ja siinä on sekä isot hihat että iso huppu. Jätin helman sivut molemmin puolin auki tuonne polvitaipaaseen asti, koska uskon edelleen vakavasti puvun olevan muuten julmetun epäkäytännöllinen matkaavalle velholle. Rakastan pitkiä ja raskaita kaapuja, mutta se ei ole sitä jota haen nyt.

Olen erityisen iloinen hupustani, sillä onnistuin nyt vihdoinkin tekemään yhden sellaisen johon olen tyytyväinen. Olen muutamaan pukuun tehnyt huppuja ja ne ovat aina olleet epätyydyttäviä. Tällä hetkellä kaavun hihoissa tai hupussa ei ole mitään riimuja, mutta se voi odottaa toiseen aikaan. Jos tulen laittamaan riimuja, ne ovat sitten jossakin irrallisessa ruskeassa kaistaleessa, joka on helppo kiinnittää ja poistaa tarvittaessa.Toinen aiheeni on ihanat tavarat, joita velho raahaa mukanaan. Vyöt, laukut, pussukat... Olisin voinut ommella itselleni vyöt, vyölaukut sun muut, mutta otin helpomman kautta ja kipaisin kirpputorilla. Työmäärän pienentymisen lisäksi sain myös jo ihanasti kuluneita tavaroita. Halvalla. Näistä ei ole paljon kerrottavaa, sillä suurin osa on ostettuja tavaroita muutamaa kangaspussukkaa lukuunottamatta. Säilytyspaikkojen lisäksi olen nyt hieman kerännyt muuta tavaraa vyölle, kuten sulat (Elmoren piirrosten mukaan pari messiin ;) ) ja erikoisempia lehtiä naruun pujotettuina. Ja juuri tunti sitten löysin aivan sattumalta meidän laatikosta ihanan puisen mukin, joka aivan varmasti löytää tiensä nahkahihnan päähän roikkumaan.

Sitten vielä päivitystä sauvasta. Aloitin sen tänään ja olen vieläkin hieman hämilläni kuinka helpolla taidan päästä. Löysin kaiken tarvittavan kotoota ja voin nyt julistaa tehneeni propin ilman yhtäkään ostosta. Palat ovat simppelisti: autotallista haravan varsi (meillä pari aina hankittuna), sellainen kova pahvirulla elmukelmu -paketista, vanha halloween -hansikas vanhasta puvusta ja styroksipallo kaapista. Tämän lisäksi hieman maaleja, spraymaali, paperia ja liimaa.

Ompelin hansikkaan melko rujosti rullaan kiinni, jotta se pysyisi siinä kiinni. Styroksipallon laitoin sormien otteeseen. Sen jälkeen aloin lätkimään paperimassaa pitämään palloa paikoillaan ja hansikan rajalle, jotta se sulautuu rullan kanssa nätisti yhteen. Tein sen virheen, että pistin liian ronskilla kädellä liian märkää tavaraa ja annoin koko jutun kastua ja joten kovaksi puristettu rullakin pehmeni melkoisesti. Annoin koko jutun kuivua jonkin aikaa ja spraymaalilla tein kaksi kerrosta. Minun piti illalla hienosäätää sormien paikkoja suurella määrällä liimaa, joten saan vielä kerran tai kaksi maalata kultaisen sävyllä ennen kuin olen tyytyväinen. Jätin koko jutun nyt kuivumaan ja toivon mukaan aamulla minua odottaa hyvä tulos. Huomenna viimeistelen parilla vaiheella (kiinnitys, maalaus) sauvan~

Ihomaalauksesta lyhyesti voin kertoa että kokeilin vihdoinkin väriäni. Raistlin on siis ihonväriltään kultainen ja sen väriseksi pitäisi sutata naama ja kädet. Tein kokeilevan yrityksen ja totesin, että väriä saa laittaa runsaasti enemmän ennen kuin se näyttää hyvältä. Korostin pikkaisen sormiluita kämmenselässä. Seuraavalla kerralla laitan keltaisen pohjan ennen kultaa.
Kuvassa itseasiassa enemmän harmaat kuin kultaiset >__>Ei kommentteja:

Lähetä kommentti